Aktiviteter i 2023

– litteraturen og kunsten i naturen

I 2023 sætter vi særligt fokus på litteraturen og kunsten i naturen gennem forskellige aktiviteter. Der er oplevelser for både store og små, inde som ude. Læs videre her på siden og blive inspireret til sjove oplevelser.

Maj:

Oplev litteraturen i naturen på LitteraTuren
Tag med på en gåtur i litteraturens tegn, når Sorø Bibliotek og Bykontor lancerer en ny litteratur-rute i og omkring Sorø by.

Juni:

Hjælp Ask og Pinja med at ophæve Grumhilds forbandelse i Broby Vesterskov
Grumhilds forbandelse er en del af Skovlinge-sagaerne. Eventyret er skrevet for børn i alderen 4-9 år og kan downloades gratis via Natureventyr fra den. 1. juni.

Kvinderne og Holberg – oplev værker af to kvindelige dramatikere
Hvad ville du sige, hvis det var første gang, der blev opført teater på dansk? Vi har inviteret de to kvindelige dramatikere Kirstine Høgsbro og Alexandra Moltke Johansen til at lade sig inspirere af Holberg. Kom og oplev teksterne blive vakt til live.

Forbundet. Kunst. Natur. Sorø – se samtidskunst i naturen og byrummet
Sorø Kunstmuseums særudstilling er rykket ud i det fri og udstiller værker i naturen. Udstillingen kredser om vores forhold til naturen. Der er værker på museet, i naturen og i byrummet.

NaturFlet
NaturFlet – fælles naturoplevelser med litteratur, sansning og samtaler guidet af Sorø Biblioteks formidler. Sommerens tur går gennem Flommen og inddrager værker fra Sorø Kunstmuseums udendørs særudstilling.

Historisk festival 2023
Fægteskole, filosofisk salon, dannelsesrejse og maleworkshop. Der er masser af spændende oplevelser på programmet, når foreningen 1684-1862 inviterer til Historisk Festival 2023 fra den 26. juni til 2. juli. Årets tema er Dannelsesrejse og det fulde program kan ses på foreningens hjemmeside.

Juli:

Ronja-udflugt
Kom med på en udflugt fra Sorø Bibliotek til Flommen med Ronja Røverdatter som usynlig guide.

August:

Lykke for Land og folk – teater under åben himmel
Ruds Vedby Borgspil opfører i år rockmusicalen Lykke for Land og folk. Musicalen følger to kvinder i begyndelsen af 1900-tallet og kampen for kvinders valgret.