Årets Store Begivenheder


Kyndelmisse  Lysfest er Sorøs helt egen kulturnat. Her står et hav af aktører, samarbejdspartnere og sponsorer sammen om at skabe en helt unik oplevelse for de mange tusinde gæster, der lægger vejen forbi. Spektakulære lysinstallationer, kunst, korsang og kulturinstitutioner er på den anden ende. Kyndelmisse Lysfest byder på store oplevelser for alle aldre. Magiske lysfigurer, dunkelfolk, musikere, blå blink og vinterbadere – det skal alt sammen opleves. Køb et turpas og planlæg hvilke oplevelser, du ikke vil gå glip af. Sæt kryds i kalenderen allerede nu – Sorø Kyndelmisse afholdes årligt – den sidste lørdag i januar. Næste gang 25. januar 2025.

Sorø Jazz  Vinter Jazz
Varm op til sommerens Jazz Festival – og kom gennem vinteren med en livsbekræftende og lun omgang Vinter Jazz.

Kunstdage i Pinsen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor over 100 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene og inviterer indenfor i deres værksteder, galleriet og private hjem – og giver på den måde indblik, i en bred vifte af forskellige kunstneriske udtryk, genrer, håndværk og kreative processer – for alle interesserede.

Klassisk Køredag i Sorø 5. juni.
Hele Sorø og entusiastiske bilejere fra nær og fjern står sammen om at markere Klassisk Køredag med smukke klassiske biler. Tag en gåtur rundt i Sorø og få en snak med ejerne til de fine klassiske biler, der er stillet til skue i Storgade og på Akademigrunden.
Klassisk Køredag er et samarbejde mellem Sorø Museum og Steffen Beierholms Veterantraktor. Sorø Handel og Service bakker op om dagen og har bunkevis af gode tilbud i butikkerne. Se mere her..

Holberg & Tersløsegaard
Ludvig Holberg (1684-1754) købte i  1745 barok-herregården Tersløsegaard og fik det, dengang meget store gods, ophøjet til “Baroniet Holberg”. Holberg boede i hovedbygningen på Tersløsegaard indtil sin død i 1754.
I dag er hovedbygningen indrettet som Holberg Museum – og i disse smukke og historiske rammer, tilbyder Tersløsegaard mange spændende arrangementer og forestillinger – naturligvis med Holberg som omdrejningspunkt.

Historisk Festival 1684 – 1862
en gang om året – slut juni / start juli, afholder Foreningen 1684 -1862  en uges historisk festival i Sorø. En overflod af spændende programpunkter samlet under et overordnet tema – gør denne festival til noget ganske særligt. Både for børn og voksne. Den aktive foreningen står også bag arrangementet Ingemanns Dagen  som er en del af festivalen. De seneste år deltog alle ikke ferielukkede kirker, i fejringen af B.S. Ingemann.
Du kan se det både alsidige og spændende program her.

Sorø Jazz Hvert år i uge 30 (den sidste uge i juli) spiller Sorø Jazzfestival hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter – med alt fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Oplev en hel uge i Jazzens tegn med koncerter i hele kommunen.

Sorø Internationale Musikfestival
Nyd den klassiske musiks mange facetter under Musikfestivalen i Sorø. Skønne koncerter i nyrenoverede Sorø Klosterkirke – og på andre skønne lokationer i Sorø. Festivalen afholdes juli og august, men derudover byde Klassisk i Sorø på flere spændende arrangementer hen over året.

Ruds Vedby Borgspil  Amatørteater når det er aller bedst – og i de skønneste rammer i Vedbygårds Park. I 2024 handler årets borgspil  om Christian d. 2., som i 1513 bliver kronet til konge af Danmark og Norge. En ung konge der drømmer om at forene Norden. En tysk prinsesse, der er tvunget til at gifte sig med ham – og en elskerinde der er forbudt for ham.

Christian den 2.  er en visionær leder med store planer om at modernisere landet og samle Norden, men hans ambitiøse reformer møder modstand fra det danske rigsråd.

Årets musical er en dramatisk fortælling om magt, kærlighed og politik, der giver et fascinerende indblik i kong Christian d. 2.s liv fra toppen af magten til faldet i vanære.

Musicalen har premiere d. 7. august og spiller efterfølgende 8., 9., 10., & 17., 18., 19. august.

Løvehave Koncerter 
Løvehave Koncerter er en koncertrække med klassiske koncerter hver søndag kl. 16 i august. Koncerterne finder sted i Løvehavehus, en smuk tidligere skovfogedbolig som ligger i udkanten af Alsted skov og tæt på Sorø – og der tilbydes både pladser indenfor i de gamle stuer – og udenfor i haven.
Til Løvehave koncerterne kan man opleve nogle af Danmarks og Europas dygtigste musikere – og nyde koncerter, der byder på noget af det bedste musik inden for den klassiske verden.

Gamle biler i Stenlille
Er du vild med gamle biler, så drej forbi Banevænget i Stenlille. Her mødes veteranbilentusiaster hver onsdag i løbet af sommerhalvåret og viser deres køretøjer frem. Alle er velkomne, men køretøjer skal have mindst 25 år på bagen.