Årets Store Begivenheder


Kyndelmisse  Lysfest er Sorøs helt egen kulturnat. Her står et hav af aktører, samarbejdspartnere og sponsorer sammen om at skabe en helt unik oplevelse for de mange tusinde gæster, der lægger vejen forbi. Spektakulære lysinstallationer, kunst, korsang og kulturinstitutioner på den anden ende. Kyndelmisse Lysfest byder på store oplevelser for alle aldre. Magiske lysfigurer, dunkelfolk, musikere, blå blink og vinterbadere – det skal alt sammen opleves. Køb et turpas og planlæg hvilke oplevelser, du ikke vil gå glip af. Sæt kryds i kalenderen allerede nu – Sorø Kyndelmisse afholdes årligt – den sidste lørdag i januar. Næste gang 28. januar 2023.

Kunstdage i Pinsen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor over 100 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene og inviteret til en bred vifte af forskellige kunstneriske udtryk, genrer og håndværkfor alle interesserede.

Sorø Jazz  Vinter Jazz
Varm op til sommerens Jazz Festival – og kom gennem vinteren med en livsbekræftende og lun omgang Vinter Jazz.

Fest i Parken
Den 18. juni 2022 vil Parnas Natur & Aktivitetspark i Sorø igen blive centrum for festivalstemning, lækker mad og gode musikoplevelser i smukke omgivelser.
Hele dagen bydes der på god musik – i den fantastisk naturskønne kulisse – fra nogle af Danmarks bedste musikere. Men Fest i Parken er ikke bare musik. Det er gode madoplevelser og noget lækkert at drikke.
På pladsen finder du et bredt udvalg af madboder fra nogle af lokalområdets bedste fødevarevirksomheder.
I barerne ved scenen og på spiseområdet kan du forsyne dig med kolde fadøl, vin og læskende sodavand, mens Hawaii-baren byder på loungestemning, eksotiske cocktails og ikke mindst lækker musik fra DJ’en.
Billetter er nu sat til salg.

Klassisk Køredag i Sorø 5. juni.
Hele Sorø og entusiastiske bilejere fra nær og fjern står sammen om at markere Klassisk køredag med smukke klassiske biler. Tag en gåtur rundt i Sorø og få en snak med ejerne til de fine klassiske biler, der er stillet til skue på Storgade og Akademigrunden. Igen i år er Klassisk Køredag et samarbejde mellem Sorø Museum og Steffen Beierholms Veterantraktor. Sorø Handel og Service bakker op om dagen og har bunkevis af gode tilbud i butikkerne. Se programmet her…..

Holberg Teatret  – Den nationale scene i Holberg’s Sorø. I 10 år har Holberg Teatret slået sine fantastiske folder i Akademihaven. I 2022 flytter de lystige komedier til Holberg Museet på Tersløsegaard. 300-året for dansk teaters fødsel fejres med premiere på ’De Usynlige’ lørdag 18. juni 2022 kl. 19.30 på Tersløsegaard.
I Commedia dell’Artens tradition spiller Harlekin og Colombine op i Holberghaven fra 18. juni – til 3. juli.  Billetter kan købes på Sorø Bykontor

Historisk Festival 1684 – 1862. 27. juni – 3. juli 2022. Du kan læse meget mere om festivalen og foreningen her.
Se bl.a. det spændende program – med Årets Tema “Fest i Gaden” . Det bliver ikke kedeligt…!
Festivalen vil i 2022 understøtter Dansk Teaters meget store fejring af Teatrets 300 års fødselsdag i 2022. I hele Danmark kan man opleve forskellige tiltag til fejringen, og – naturligvis – også i Sorø.

Den aktive foreningen står også bag arrangementet Ingemanns Dagen – som i år fejres 3. juli – og dermed er en del af festivalen.

Sorø Jazz Hvert år i uge 30 (den sidste uge i juli) spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter – med alt fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Oplev en hel uge i Jazzens tegn med koncerter i hele kommunen.

Sorø Internationale Musikfestival
Nyd den klassiske musiks mange facetter under Musikfestivalen i Sorø. Skønne koncerter i nyrenoverede Sorø Klosterkirke – og på andre skønne lokationer i Sorø. Festivalen afholdes juli og august, men derudover byde Klassisk i Sorø på flere spændende arrangementer hen over året.

Ruds Vedby Borgspil  Amatørteater når det er aller bedst – og i de skønneste rammer i Vedbygårds Park.  I anledning af H.M. Dronning Margrethe II’s 50-års regentjubilæum er årets borgspil 2022 en genopsætning af musicalen “Dronning Ingrid”. En smuk og dramatisk fortælling om Dronning Ingrid, Prinsesse Margrethe og kongehusets forvandling til moderne folkekær institution.  Forestillinger: 10. – 13. august + 17. – 20 august. Billetter kommer til salg på på billetten.dk og på Sorø Bykontor.

Løvehave Koncerter 
Løvehave Koncerter er en koncertrække med klassiske koncerter hver søndag kl. 16 i august. Koncerterne finder sted i Løvehavehus, en smuk tidligere skovfogedbolig som ligger i udkanten af Alsted skov og tæt på Sorø.
Til Løvehave koncerterne kan man opleve nogle af Danmarks og Europas dygtigste musikere – og nyde koncerter, der byder på noget af det bedste musik inden for den klassiske verden.

Gamle biler i Stenlille
Er du vild med gamle biler, så drej forbi Banevænget i Stenlille. Her mødes veteranbilentusiaster hver onsdag i løbet af sommerhalvåret og viser deres køretøjer frem. Alle er velkomne, men køretøjer skal have mindst 25 år på bagen.