Årets Store Begivenheder


Kyndelmisse  Lysfest er Sorøs helt egen kulturnat. Her står et hav af aktører, samarbejdspartnere og sponsorer sammen om at skabe en helt unik oplevelse for de mange tusinde gæster, der lægger vejen forbi. Spektakulære lysinstallationer, kunst, korsang og kulturinstitutioner på den anden ende. Kyndelmisse Lysfest byder på store oplevelser for alle aldre. Magiske lysfigurer, dunkelfolk, musikere, blå blink og vinterbadere – det skal alt sammen opleves. Køb et turpas og planlæg hvilke oplevelser, du ikke vil gå glip af. Sæt kryds i kalenderen allerede nu – Sorø Kyndelmisse afholdes årligt – den sidste lørdag i januar.

Kunstdage i Pinsen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor over 100 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene og inviteret til en bred vifte af forskellige kunstneriske udtryk, genrer og håndværkfor alle interesserede.

Sorø Jazz  Vinter Jazz
Varm op til sommerens Jazz Festival – og kom gennem vinteren med en livsbekræftende og lun omgang Vinter Jazz.

Holberg Teatret  – Den nationale scene i Holberg’s Sorø. I 10 år har Holberg Teatret slået sine fantastiske folder i Akademihaven. I 2022 flytter de lystige komedier til Holberg Museet på Tersløsegaard. 300-året for dansk teaters fødsel fejres med premiere på ’De Usynlige’ lørdag 18. juni 2022 kl. 19.30 på Tersløsegaard.
I Commedia dell’Artens tradition spiller Harlekin og Colombine op i Holberghaven fra 18. juni – til 3. juli.  Billetter kan købes på Sorø Bykontor

Historisk Festival 1684 – 1862. 1. – 3. juli 2022. Årets tema: “Fest i gaden”.
Så snart programmet er publiceret – vil du kunne finde det her.
Festivalen vil i 2022 understøtter Dansk Teaters meget store fejring af Teatrets 300 års fødselsdag i 2022. I hele Danmark kan man opleve forskellige tiltag til fejringen, og – naturligvis – også i Sorø.

Sorø Jazz Hvert år i uge 30 (den sidste uge i juli) spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter – med alt fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Oplev en hel uge i Jazzens tegn med koncerter i hele kommunen.

Sorø Internationale Musikfestival
Nyd den klassiske musiks mange facetter under Musikfestivalen i Sorø. Skønne koncerter i nyrenoverede Sorø Klosterkirke – og på andre skønne lokationer i Sorø. Festivalen afholdes juli og august, men derudover byde Klassisk i Sorø på flere spændende arrangementer hen over året.

Ruds Vedby Borgspil  Amatørteater når det er aller bedst – og i de skønneste rammer i Vedbygårds Park. Årets borgspil 2022 kommer til at handle om grevinde Danner – den borgerligt fødte balletdanserinde, som endte med at blive gift “til venstre hånd” med Kong Frederik d. 7.

Løvehave Koncerter 
Løvehave Koncerter er en koncertrække med klassiske koncerter hver søndag kl. 16 i august. Koncerterne finder sted i Løvehavehus, en smuk tidligere skovfogedbolig som ligger i udkanten af Alsted skov og tæt på Sorø.
Til Løvehave koncerterne kan man opleve nogle af Danmarks og Europas dygtigste musikere – og nyde koncerter, der byder på noget af det bedste musik inden for den klassiske verden.

Gamle biler i Stenlille
Er du vild med gamle biler, så drej forbi Banevænget i Stenlille. Her mødes veteranbilentusiaster hver onsdag i løbet af sommerhalvåret og viser deres køretøjer frem. Alle er velkomne, men køretøjer skal have mindst 25 år på bagen.