Årets Store Begivenheder


Kyndelmisse  Lysfest er Sorøs helt egen kulturnat. Her står et hav af aktører, samarbejdspartnere og sponsorer sammen om at skabe en helt unik oplevelse for de mange tusinde gæster, der lægger vejen forbi. Spektakulære lysinstallationer, kunst, korsang og kulturinstitutioner på den anden ende. Kyndelmisse Lysfest byder på store oplevelser for alle aldre. Magiske lysfigurer, dunkelfolk, musikere, blå blink og vinterbadere – det skal alt sammen opleves. Køb et turpas og planlæg hvilke oplevelser, du ikke vil gå glip af.

Kunstdage i Pinsen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor over 100 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i seks midt- og vestsjællandske kommuner åbner dørene og inviteret til en bred vifte af forskellige kunstneriske udtryk, genrer og håndværkfor alle interesserede.

Sorø Jazz  Vinter Jazz
Varm op til sommerens Jazz Festival – og kom gennem vinteren med en livsbekræftende og lun omgang Vinter Jazz.

Holberg i Akademihaven  Spillepladsen, er en naturperle i Akademihaven i Sorø – ’Søjlesalen’ mellem Sorø sø, statuen af Holberg og Kinahøjen på Danmarks smukkeste udendørs skueplads. Omkranset af 25-30 m høje nåle- og løvtræer finder man en naturens perle i sin helt egen stemning af dufte og velvære. Her bliver der jublet, hver gang hans sprudlende komedier får nyt liv på en scene skabt i hans ånd. Billetter kan købes på Sorø Bykontor.

Historisk Festival 1684 – 1862. 30. juni – 4. juli 2021. Årets tema…: “Naturen kalder”. Du kan se det spændende (og sjove) program her . 

Sorø Jazz Hvert år i uge 30 (den sidste uge i juli) spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter – med alt fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd. Oplev en hel uge i Jazzens tegn med koncerter i hele kommunen.

Sorø Internationale Musikfestival
Skønne koncerter i nyrenoverede Sorø Klosterkirke – og på Holbergs Tersløsegaard.  Nyd den klassiske musiks mange facetter under Musikfestivalen i Sorø.

Ruds Vedby Borgspil  Amatørteater når det er aller bedst! Årets borgspil 2021 skulle have handlet om grevinde Danner – den borgerligt fødte balletdanserinde, som endte med at blive gift “til venstre hånd” med Kong Frederik d. 7. Men da der stadig vurderes at være for stor usikkerhed omkring COVID-19, har Borgspillets bestyrelse valgt ikke at opsætte stykket om Grevinde Danner i 2021.

Løvehave Koncerter 
Løvehave Koncerter er en koncertrække med klassiske koncerter hver søndag kl. 16 i august. Koncerterne finder sted i Løvehavehus, en smuk tidligere skovfogedbolig som ligger i udkanten af Alsted skov og tæt på Sorø.
I år er nogle af Danmarks og Europas dygtigste musikere på programmet og koncerterne byder på noget af det bedste musik inden for den klassiske verden.

Gamle biler i Stenlille
Er du vild med gamle biler, så drej forbi Banevænget i Stenlille. Her mødes veteranbilentusiaster hver onsdag i løbet af sommerhalvåret og viser deres køretøjer frem. Alle er velkomne, men køretøjer skal have mindst 25 år på bagen.