Hop bare i….

Sorø Kommune ligger midt på Sjælland i den smukke og bølgende (!) …. natur. Ingen kystlinje – men med rig mulighed for en forfriskende dukkert – midt i naturen…

Skjolden
En meget populær og fin lille badestrand ved Sorø Sø som flittigt bruges af både lokale og gæster. Stranden er ideel for børn og soppende pga det lave vand. Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det.
Både Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, er nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, blevet udvalgt som såkaldt ”Badepunkt”. Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder.

Søbadet ved Parnas
Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her findes en kombineret bade- & anløbsbro til Sorøs charmerende turbåd – Lille Claus.
Ved Søbadet er der lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen endnu mere behagelig.
Vandkvaliteten i Sorø Sø er høj – og søen har gennem en årrække fået tildelt det blå flag.
Ved Parnas ligger også Restaurant Parnashuset. Restauranten har åbent for salg af grillede sandwich, is og kolde & varme drikke til at tage med ud i parken. Mere info, åbningstider og menukort på Parnas.dk

Badebroen ved Sorø Camping
Sorø Camping , en dejlig plads smukt beliggende ved Pedersborg Sø, har fået en aftale med Stiftelsen Sorø Akademi, som ejer Pedersborg Sø. Derfor kan  der nu tilbydes en frisk dukkert i Søen. Badebroen ligger ved Sorø Camping – men er til fri afbenyttelse for alle vandhunde.

Frederikskilde Strand
En fin lille badestrand ved Tystrup Sø. Stien fra P-pladsen ved Kongskilde Naturcenter til badebroen på stranden ved Frederikskilde Skov er egnet for kørestole. Ved Møllebækken er der bygget en platform, så kørestolsbrugere kan komme helt tæt på bækken.
På stranden ved Frederikskilde Skov er der i øvrigt grillpladser, som kan benyttes frit.

Ruds Vedby Friluftsbad
Det grønne friluftsbad i Ruds Vedby, er det første af sin slags i Danmark.
Det bliver renset ved hjælp af mikrobiologiske filtre – og for dem der ikke er så glade for havet, søer eller en svømmehal, så er Friluftsbadet et sted midt i mellem.