Når vejret er til indendørs hygge og gode oplevelser…

Trænger I til tørvejr – har I brug for at låne en computer  – eller vil I besøge et af vores fantastiske museer…? Så har vi det hele – i børnehøjde.
Så tag familien under armen – og tag på tur i Sorø Kommune. Her er masser af dejlige oplevelser – for hele familien.

Sorø Bibliotek og Bykontor
I et af byens ældste huse, ligger en hyggelig lille oase, der rummer eventyrlige fortællinger, skræmmende historier, nyttig viden – og meget, meget mere.
Engang var huset kun for kongesønner  – som boede her med deres tjenere – mens de studerede på Sorø Akademi. Det var deres far, Chr. IV, der lod huset bygge til sine sønner – og det er netop derfor at huset kaldes “De Unge Herrers Gaard”

I dag behøver man ikke være kongelig for at være velkommen –  for både Sorø Akademi og Sorø Bibliotek har heldigvis slået dørene op for alle hverdagens små prinser OG  prinsesser… (og deres tjenere….) Her kan I få et pusterum, hygge Jer med et brætspil, låne en computer – eller læse en bog.

Dianalund Bibliotek
Her er I altid velkomne. (husk at tjekke åbningstider) . Biblioteket ligger i byens tidligere rådhus der i dag er omdannet til byens Borgerhus. Her kan I slappe af i de dejlige rammer –  hygge Jer med et brætspil, låne en computer – OG læse en bog….

Sorø Museum ligger i Storgade nr 17 og er oprindeligt en kro, der blev opført efter ordre fra Kong Chr. IV i 1624.
Her kan I købe en opgavepose for børn, med sjove og finurlige opgaver. Opgaveposen indeholder spil og opgaver, der motiverer børnene til sammen med voksne at komme rundt i museets udstillinger. Gennem lege og opgaveløsninger får børnene historisk paratviden.
Udover den faste kulturhistoriske samling viser museet også skiftende særudstillinger.

Sorø Kunstmuseum
Sommer, efterår, jul, vinter og påske! I alle skolernes ferier tilbyder museet familieværksted, hvor hele familien kan fordybe sig i kreative aktiviteter.
På udvalgte dage afholder museet workshops, hvor I sammen undersøger, leger og udforsker kunsten. Når der ikke er workshop er museets værksted ikke bemandet, men indrettet så familier sammen kan lave små sjove opgaver og lade de små få et kreativt pusterum.
Ester & Vester på Museum…
Seks spor er gemt på museet, og det er din opgave at finde dem for at løse opgaverne. I din jagt rundt i salene møder du bl.a. satyrer og nymfer, stolte riddere og gæve koner, der deler mad ud til de fattige.
Ester & Vester Oplevelseshæfte koster kr. 75.

Tersløsegaard Vores smukke Holbergmuseum. Hold øje med museets arrangementskalender – for aktiviteter for børn.