For børn og barnlige sjæle – til lands i Sorø Kommune.

Gå på oplevelsesjagt i Sorø Bymidte, oplev de spændende legepladser i Dianalund – besøg en rigtig huleby – eller kom tæt på en hyggelig Alpaka. Tag på tur i Sorø Kommune – og få en masse dejlige og sjove oplevelser. For hele familien.

Ester & Vester
Tag på oplevelsesjagt med Ester & Vester. Med oplevelseshæftet i hånden kommer I ud på en historisk gåtur, hvor man i børnehøjde oplever Sorø bys historie gennem sjove opgaver, der skal løses undervejs. Du går i fodtrinnene på bl.a. Ludvig Holberg og Biskop Absalon.
Oplevelsesjagten er for børn mellem 5-10 år og er en sjov måde at opleve Sorø på. Voksne må også gerne lege med og de lærer helt sikkert også noget. Hæftet koster kr. 75 og købes på Sorø Bykontor. Slutter man turen på Bykontoret venter der en lille overraskelse i informationen.

Parnas
I Parnas Natur og Aktivitetspark finder I Hulebyen.
Hulebyen består af syv flotte og fantasifulde huler designet af børn fra 5. og 6. klasse fra Sorø Kommunes skoler og er bygget af professionelle håndværkere.
Der er offentlig adgang til hulerne, som man kan lege i året rundt.
Parnas har også flere forskellige små klappedyr – nemlig geder, mini-grise og høns, som du kan besøge både i og uden for Restaurant ParnasHusets åbningstider.

Sorøs Grønne Scene 
I sommeren 2021 åbner Sorø Kommune dørene for et sanseligt opholds- og oplevelsesrum for alle aldre i gårdrummet mellem Sorø Kunstmuseum og Sorø Bibliotek i Sorø Bymidte.
Gårdrummet er prydet af en smuk belægning af sandsten og egetræ og en række installationer – såkaldte ”kuriositeter” – der  indbyder til afslapning, fordybelse og leg. For eksempel kan man kigge på stjerner i observatoriet, høre historier i fortællebrønden eller tage et par dansetrin i dansesøen. En oase som appellerer til at man sætter tempoet ned og åbner sine sanser.

Naturgårdens Dyr er en hyggelig besøgspark i Sorø, hvor I har mulighed for at komme helt tæt på dyrene og blandt andet gå inde sammen med kænguruer, dådyr eller charmerende Alpakaer.
Så pak madkurven og få en på opleveren hos Naturgårdens Dyr i Sorø.

Kragerup Gods
Lad børnene boltre sig i Kragerups dejlige skovlegeplads – Go Play, som frit kan benyttes. Legepladsen består af trampolinnet, balancebomme, gynger m.m. hvor næsten alt er lavet af naturmaterialer.
Hvis sulten melder sig, er I velkommen til at besøge Skovens Café.

“På Banen”  i Dianalund
 “På Banen” er et stort aktivitetsområde beliggende midt i Dianalund med både skatepark, multibane, E-Wall, parkour-område, crossfit- og fitnessområde, en legeplads, et stort klatretårn samt en overdækket scene. Aktivitetsområdet ligger ved Dianalund Borgerhus, der huser Dianalund Bibliotek samt lokalarkivet. Området er nabo til Dianalund Centret, der ligger blot 100 meter væk, så har man brug for noget, er det inde for rækkevidde.

Legepladser i Dianalund
Skelbæklund Legeplads blev oprettet af Skelbæklund Grundejerforening. Der er opsat sansegynge og to almindelige gynger, en vippe, en rutschebane – og et lille klatrestativ og sandkasse der er overdækket med net så større dyr ikke kan komme til. Der er 2 bordebænkesæt og en lille børne bordbænk, samt en bålplads. Alle er velkomne.
Legepladsen henvender sig primært til børn fra 1 til 10 år.

Legepladsen i Dianalund Bypark kan benyttes af børn fra 3 år og opefter. Der er borde og bænke nær ved. Legepladsen indeholder klatrestativ, vippe, balance tromle, rør til at kravle igennem/over, krokodille, gynger og svævebane.

Legeplads i Sorø
Galgebakken Naturlegeplads – fin lille naturlegeplads for enden af Fredensvej.
Sorø havde, som alle andre købsteder, en galgebakke – 53 m o.h. skabt under istiden. Her skete den sidste henrettelse den 29. oktober 1861 kl. 7 om morgen. I dag er det heldigvis lyden af legende børn og glade hvin der lyder fra bakken – som i dag er etableret som en fin lille naturlegeplads.

Sorø Street Park  – Skaterbane og parkourbane på Sorø Fælled – det grønne område bag Sorøhallen – ved Fægangen.