Velkommen til vores grønne oase Kulturen i naturen. Sådan kan man med få ord beskrive vores skønne plet på landkortet. Vi har både grønne skove, dybe søer, enge, moser og åbne landskaber. Men vi er også beriget med en spændende kulturhistorie, der trækker tråde helt tilbage til de første bosættelser i Bromme, over Middelalderens magtkampe til nutidens store forfattere. Jo, vi har meget at byde på, hvad enten du er til smuk natur eller spændende kulturarv. Kig forbi og lad eventyret begynde.
Her finder du oplysninger – om både små og store begivenheder i Sorø Kommune. Årets begivenheder er dem du bare ikke vil gå glip af – om det er vores fantastiske lysfest Kyndelmisse – i januar – eller om det er vores sommer Jazz rundt i hele kommunen i uge 30. Ugens begivenheder er dem der kan løfte din dag – din uge – din ferie – med helt nye og sjove oplevelser. Velkommen til det hele!!
Gå på oplevelsesjagt i Sorø Bymidte, oplev de spændende legepladser i Dianalund, besøg en rigtig huleby – eller oplev vores tre Natureventyr ‘Absalons store dyst’ sammen med drengen Johannes og Katten Karen…. ‘Selma & Den Grå Tyv’ som foregår i Sorøs bymidte – eller vær med til at ophæve “Grumhilds forbandelse” i Broby Vesterskov
Tag på tur i Sorø Kommune – og få en masse dejlige og sjove oplevelser. For hele familien.
Ester & Vester
Tag på oplevelsesjagt med Ester & Vester. Med oplevelseshæftet i hånden kommer I ud på en historisk gåtur, hvor man i børnehøjde oplever Sorø bys historie gennem sjove opgaver, der skal løses undervejs. Du går i fodtrinnene på bl.a. Ludvig Holberg og Biskop Absalon.
Oplevelsesjagten er for børn mellem 5-10 år og er en sjov måde at opleve Sorø på. Voksne må også gerne lege med og de lærer helt sikkert også noget. Hæftet koster kr. 75 og købes på Sorø Bykontor. Slutter man turen på Bykontoret venter der en lille overraskelse i informationen.
Natureventyr
Nu kan familien opleve Akademihaven og en lille bid af Stensbøg Skov – gennem eventyret om drengen Johannes, der sammen med sin ven munken Mogens og klosterkatten Karen, deltager i “Absalons store dyst“.
I bliver ledt gennem en rute ved hjælp af et eventyr, hvor børn og forældre bliver inddraget i fortællingen og skal løse opgaver undervejs. Natureventyr har stor erfaring med at skrive til målgruppen (børn i alderen 4-9 år), så det bliver sjovt og inddragende. Eventyreret ligger i appen Natureventyr, som man kan downloade til sin mobil. Eventyret om Absalons store dyst er gratis.
Når I har gået turen – kan I hente et gratis Diplom – på Sorø Bykontor
Parnas
I Parnas Natur og Aktivitetspark finder I Hulebyen.
Hulebyen består af syv flotte og fantasifulde huler designet af børn fra 5. og 6. klasse fra Sorø Kommunes skoler og er bygget af professionelle håndværkere.
Der er offentlig adgang til hulerne, som man kan lege i året rundt.
Her finder I også Cafe Parnas – som p.t. kun holde åbnet for selskaber.
Sorøs Grønne Scene
I sommeren 2021 åbnede Sorø Kommune dørene for et sanseligt opholds- og oplevelsesrum for alle aldre i gårdrummet mellem Sorø Kunstmuseum og Sorø Bibliotek i Sorø Bymidte.
Gårdrummet er prydet af en smuk belægning af sandsten og egetræ og en række installationer – såkaldte ”kuriositeter” – der indbyder til afslapning, fordybelse og leg. For eksempel kan man kigge på stjerner i observatoriet, høre historier i fortællebrønden eller tage et par dansetrin i dansesøen. En oase som appellerer til at man sætter tempoet ned og åbner sine sanser.
Kragerup Gods
Lad børnene boltre sig i Kragerups dejlige skovlegeplads – Go Play, som frit kan benyttes. Legepladsen består af trampolinnet, balancebomme, gynger m.m. hvor næsten alt er lavet af naturmaterialer.
Hvis sulten melder sig, er I velkommen til at besøge Skovens Café.
“På Banen” i Dianalund
“På Banen” er et stort aktivitetsområde beliggende midt i Dianalund med både skatepark, multibane, E-Wall, parkour-område, crossfit- og fitnessområde, en legeplads, et stort klatretårn samt en overdækket scene. Aktivitetsområdet ligger ved Dianalund Borgerhus, der huser Dianalund Bibliotek samt lokalarkivet. Området er nabo til Dianalund Centret, der ligger blot 100 meter væk, så har man brug for noget, er det inde for rækkevidde.
Legepladser i Dianalund
Skelbæklund Legeplads blev oprettet af Skelbæklund Grundejerforening. Der er opsat sansegynge og to almindelige gynger, en vippe, en rutschebane – og et lille klatrestativ og sandkasse der er overdækket med net så større dyr ikke kan komme til. Der er 2 bordebænkesæt og en lille børne bordbænk, samt en bålplads. Alle er velkomne.
Legepladsen henvender sig primært til børn fra 1 til 10 år.
Legepladsen i Dianalund Bypark kan benyttes af børn fra 3 år og opefter. Der er borde og bænke nær ved. Legepladsen indeholder klatrestativ, vippe, balance tromle, rør til at kravle igennem/over, krokodille, gynger og svævebane.
Legeplads i Sorø
Galgebakken Naturlegeplads – fin lille naturlegeplads for enden af Fredensvej.
Sorø havde, som alle andre købstæder, en galgebakke – 53 m o.h. skabt under istiden. Her skete den sidste henrettelse den 29. oktober 1861 kl. 7 om morgen. I dag er det heldigvis lyden af legende børn og glade hvin der lyder fra bakken – som i dag er etableret som en fin lille naturlegeplads.
Sorø Street Park – Skaterbane og parkourbane på Sorø Fælled – det grønne område bag Sorøhallen – ved Fægangen.
Med oplevelseshæftet i hånden kommer I ud på en historisk gåtur, hvor man i børnehøjde oplever Sorø bys historie gennem sjove opgaver, der skal løses undervejs. Du går i fodtrinnene på bl.a. Ludvig Holberg og Biskop Absalon.
Hæftet købes på Sorø Bibliotek & Bykontor og koster kr. 75,-
To af etaperne (etape 3 og 4) på Istidsruten går gennem Sorø. På Sorø Bibliotek & Bykontor kan I låne en turtaske så hele familien kan udforske landskabet – og opleve naturen tæt på…. I tasken er der f.eks. kikkert, ravlygte, forstørrelsesglas og feltbøger. I kan også låne en cykelanhænger til børn.
I låner på samme vilkår som en biblioteksbog, dvs. med sundhedskort/lånerkort. Hvis I ikke er lånere på Sorø Bibliotek – oprettes I lynhurtigt. Så husk Sundhedsbevis.
Eventyret tager Jer med på en smuk tur rundt i Akademihaven ved Sorø Akademi – og et lille smut ind i Stensbøg Skov. Mød drengen Johannes, der sammen med sin ven munken Mogens og klosterkatten Karen, deltager i “Absalons store dyst“.
I bliver ledt gennem en rute ved hjælp af et eventyr, hvor børn og forældre bliver inddraget i fortællingen og skal løse opgaver undervejs. Natureventyr har stor erfaring med at skrive til målgruppen (børn i alderen 4-9 år), så det bliver sjovt og inddragende. Eventyreret ligger i appen Natureventyr, som man kan downloade til sin mobil. Eventyret om “Absalons store dyst” er gratis.
Ruten er 2.2 km – og med små ben og oplæsning tager ruten ca. 75 min.
Tag børnene med på eventyr i Broby Vesterskov. Her bor Pinja og Ask – to skovlinge – som trodser et gammelt uvenskab og sammen drager ud for at ophæve en ældgammel forbandelse.
Eventyret er skrevet af forfatter Bodil El Jørgensen og er for børn i alderen 4-9 år. Eventyret er gratis og kan findes i appen Natureventyr.