Grib penslen eller kameraet

Går du rundt med en kunstner gemt i maven eller elsker du at indfange smuk natur og maleriske steder med dit kamera? Så er du kommet til det rette sted.

Sorø Kommune byder på en sand pallette af pittoreske steder, der bare venter på at blive foreviget, hvad enten du er til åbne landskaber, skovens dybe stille ro, blåt vand eller historiske vingesus.

Naturen som inspiration
Mange kunstnere har gennem tiden ladet sig inspirere af naturen og omsat det til maleri eller foto. Vidste du for eksempel at Peter Bonde kom i Rundemosen som barn, eller at Ingemann efter sigende skrev I østen stiger solen op på en ø i Sorø Sø, der senere netop har fået navnet Ingemanns ø.

Også den lokale kunstner Jens Peter Helge Hansen, der blandt andet har udsmykket gavlen til Zoologisk Museum i København, er i sin kunst meget inspireret af naturens mange skabninger, ligesom Søren Martinsen brugte den lokale soranske natur til udstillingen Giganterne på Sorø Kunstmuseum.

Tag skitseblokken og kameraet under armen
Klik ind på Naturen i Naturen og få maser af inspiration til din næste kreative ekspedition med skitseblokken under armen. Der er både dramatiske bakker, dybe søer, grønne skove og stille engområder. Vi har smukke parker, vilde urskove, sjældne orkideer og masser af spor fra fortiden i de mange stendysser, der ligger i skove og på marker.