Læg bare øre til

Der er masser af musik i Sorø Kommune, hvad enten du er til klassisk, rytmisk eller musicals.

På Sorøs lokale spillested Kulturcafe Ludvig kan du opleve et bredt repertoire af rytmisk musik. I de gamle stemningsfulde lokaler fra 1900-tallet arrangeres der mellem 20-30 koncerter årligt, jam-aftener for unge og andre arrangementer. Lokalernes størrelse og den professionelle lyd giver de optimale rammer for intimkoncerter. Stedet drives af en gruppe frivillige, der alle har en passion for levende musik.

Dansk pop med mere
Også inden for dansktop musik har Sorø sit eget spillested, nemlig Vesthhuset. Her kan opleve dansk populærmusik med en skøn blanding af nye som gamle hits, men også synge med på  udenlandske klassikere fra The Beatles, Roling Stones med flere.

Klassisk i det helt store format
Er du til klassik musik er der også masser af muligheder. Under  Sorø Internationale Musikfestival kan du hvert år opleve klassisk musik i international klasse. Der inviteres kunstnere fra fra ind- og udland som giver koncerter i historiske omgivelser som Sorø Klosterkirke og Festsalen på Sorø Akademi.

Tiltaler det intime format dig mere, kan du tage til Løvehave koncerter  der spilles i naturskønne omgivelser i Alsted. Her kan du opleve kammermusik for strygere, sangere og klaver.

Jazzfestival
Har du svært ved at holde foden stille, når du hører jazz, skal du kigge forbi i uge 30. Her inviterer  Sorø Jazzfestival til en lang række stemningsfulde koncerter på store og små spillesteder. Repertoiret er bredt, så der er noget for enhver smag, og vi garanterer at stemningen og kvaliteten er i top.

Folkemusik
Er du til folkemusik skal du kigge forbi Folkekulturværkstedet på Gl. Broby skole, hvor der i løbet af året er en bred vifte af arrangementer med folkemusikken i fokus. Der er både koncerter, foredrag, teater, fortællinger og festlige baller. Hold øje med arrangementerne på foreningens hjemmeside.

Musik i det fri
I august er der endvidere mulighed for at nyde en velkomponeret musical, når Ruds Vedby Borgspil spiller med Vedbygaards smukke park som kulisse. Du har også mulighed for at synge med, når Sange i Sommernatten inviterer til fællessang i Akademihaven.

Musikalske lørdage og koncerter på storskærm
Sorø Bibliotek kan du opleve levende musik, når de inviterer til Musikalske lørdage. Repertoiret er bredt, men stemningen og hyggen er altid i top. Du kan også se koncerter på storskærm. Kig ind på bibliotekets hjemmeside og og følg med i den musikalske arrangementer.

Der er med andre ord masser af mulighed for at få musik i øregangen og måske få rørt sangstemmen sammen med andre.