Holberg havde et helt særligt forhold til Tersløse, hvor han tilbragte mange somre i sit elskede sommerhus. Gennem en årrække havde han også sin daglige gang på Sorø Akademi og testamenterede derfor store dele af sin formue hertil da han døde i 1754.

Hans sarkofag står derfor også i Sorø Klosterkirke.

Det siger næsten sig selv, at der er masser af steder, der enten har haft en relation til Holberg eller er opkaldt efter ham, eller nogle af hans ikoniske figurer fra komedierne. Du vil derfor støde på navne som Holbergarkaden, Holbergskolen, Holberghaven, Per Degns vej, Pernillesvej og Leandersvej.

Tersløsegaard
Holbergs elskede sommerresidens Tersløsegaard står stadig og er nu indrettet til museum. Her kan du se de stuer, hvor han har forfattet en del af sine tekster og se møbler og beklædning, der var typisk for perioden. Gennem sommeren afholder museet forskellige arrangementer med Holberg som tema.

Holberg på Sorø Museum
På Sorø Museum kan du opleve Holberg som tegneserie. Her har tegneren Erik Petri lavet en 4 meter lang tegning, der illustrerer højdepunkter fra Holbergs liv og virke.

Holbergstatuen i Akademihaven
Højt hævet på en piedestal står Holberg omgivet af sine to muser for historien og komediedigtningen. Statuen er lavet af billedhuggeren Vilhelm Bissen i 1800-tallet og er udført i bronze. Den står smukt i Akademihaven.

Holbergs sarkofag
Holbergs sarkofag står i Sorø Klosterkirke. Den er udført i marmor og også her er han omgivet af klassiske muser.

Hop på cyklen med Holberg
Der er mange måder at opleve Holberg på. Men har du nogensinde  oplevet Holberg på cykel?
Vi har sammensat en fin cykeltur, der fører dig fra Holbergs sarkofag i Klosterkirken til hans elskede sommerresidens Tersløsegaard. En rute på 36 km. Undervejs vil du møde et varieret landskab med skov, grusgrave, åbne marker og smukke søer.

Find ruten på oplevsorø.nu hvor du også finder en podcast om Holberg, eller køb cykelkortet på Sorø Bykontor – så får du tre andre ruter med helt gratis.