Højt til himlen

Gennem tiden har mange forfattere lagt vejen forbi Sorø – nogle for en kort visit, andre for at blive. Store ord og magiske fortællinger er blevet til her på egnen, og det endda helt tilbage til dengang, hvor området var befolket med riddere og munke, og Saxo nedfældede danernes historie.

Stafetten er båret videre af banebrydende forfattere som Holberg, Ingemann og vores tids bestsellere Helle Helle, Ida Jessen og mange flere.

Ikke bare en tur i parken
Når du går gennem Akademihaven ved Sorø Akademi mærker man tydeligt historiens vingesus. Den storslåede park med smukt anlagte stier, gamle træer, kæmpe rhodondendronbuske og lyden af dønningerne fra søen, får naturligt tankerne til at vandre og man kan nemt forestille sig hvordan litterære personligheder som Ingemann, H.C. Andersen, Herman Bang har spadseret her og suget næring til deres fortællinger.

Lad tankerne flyve
Fortsætter man over på den modsatte side af vejen, kommer man til det, der kaldes Filosofgangen. Her langs den middelalderlige kanal, Møllediget, der forsynede klosterets mølle med vand, gik professorerne fra Akademiet og filosoferede århundrede senere. Stien var oprindeligt forbeholdt dem, men i dag er den heldigvis åben for alle, så lad bare tankerne flyve frit, når du kigger ud over de smukke omgivelser.

Litteraturen lever stadig
Der bliver stadig skrevet masser af skøn litteratur. Har du lyst til at høre nulevende forfattere fortælle om deres forfatterskab og læse op fra deres værker, kan du kigge forbi Sorø Bibliotek, der gennem året arrangerer mange spændende forfatterforedrag. Hold øje med arrangementerne på hjemmesiden.