Drømmer jeg?

»Ej, hvad er dog dette? Hvad er dette for en herlighed, og hvordan er jeg kommet dertil? Drømmer jeg, eller er jeg vågen?«

Ordene stammer fra Ludvig Holbergs kendte komedie Jeppe på Bjerget, som er blevet spillet igen og igen på teatre i hele landet. Men hvordan føles det at sidde i den hyggelige krog i haven ved Tersløsegaard og læse Holbergs komedier? Bliver ordene mere levende? Får personerne mere fylde, når man lige har set Holbergs stuer og den tid, han var en del af?

Skift hængekøjen ud
Findes der noget bedre, end læse en god bog i hængekøjen på en varm sommerdag? Nej, vel. Men hvad med at tage et tæppe under armen, og sætte dig ned i Akademihaven, når skræppebladende har vokset sig store og læse H.C. Andersens eventyr? Eller tage en god historisk roman med til Vedbygaard og lade den smukke herregård danne kulissen mens du læser. Eller hvad med at tage Helle Helles roman Hvis det er med i skoven. Gør det noget ved historien, som netop foregår i en skov?  Der findes masser af gode steder, hvor du kan mærke litteraturen i vores kommune – det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Lyt til litteraturen
Du kan også tage lytte til litteraturen. Vi har lavet to podcast, hvor du hører mere om vores berømte forfattere Ludvig Holberg og B.S. Ingemann. Vidste du for eksempel, at Ingemann kan sammenlignes med vor tids Kim Larsen? Eller at Holbergs ynglingsfag var historie? Hør det og meget mere i podcastserien Grundlæggerne, som du finder på Oplev Sorø nu.

Litteraturen er fuld af stemninger, og dem er der mange af i Sorø.