I 2022 var det 300 år siden at der for første gang blev spillet teater, hvor replikkerne blev fremført på dansk. Stykket var Den politiske Kandestøber og forfatteren var Holberg.

Det blev starten til den danske teatertradition og udbredelsen af det danske sprog.

Det skal fejres!
I Sorø Kommune lader vi det ikke gå ubemærket hen og i løbet af 2022 har du mulighed for at opleve en masse sjove og lærerige aktiviteter i Holbergs ånd.

Vi har beskrevet nogle af dem her, men siden bliver løbende opdateret, så hold også øje med Kultunaut.

Underverdenens parykparade
På Sorø Kunstmuseum kan du lege dig ind i Holbergs forunderlige univers gennem sanseudstillingen Underverdenens parykparade. Kunstneren Seimi Nørregaard har ladet sig inspirere af Holbergs Niels Klims underjordiske rejse, og inviterer dig ind i en sanselig og fantasifuld udstilling, hvor du kan gå på opdagelse med alle sanserne.

Udstillingen er åben fra 28.1-24.4. 2022.

Foredrag om Holberg
I februar har du mulighed for at blive klogere på Holberg, når Litteraturprofessor og Holbergekspert gæster Sorø Kunstmuseum. Her vil han med eksempler fra Holbergs værker fortælle om emner som humor, alvor og samfundssind.

Foredraget er den 13.2. på Sorø Kunstmuseum

De usynlige – en teateroplevelse på Tersløsegaard
Holberg Teatret og Sjællands Teater er gået sammen om at opføre forestillingen De usynlige i de autentiske omgivelser ved Tersløsegaard. For findes der et mere oplagt sted at fremsige Holbergs replikker end i haven ved hans elskede sommerhus i Tersløse? Forestillingen, der er et morsomt lystspil om kærligheden, vakte forargelse i samtiden, så der er lagt op til en munter aften i komediens tegn.

Du kan se forestillingen fra den 18.6-3.7. 

Fest i gaden
Foreningen 1684-1862 inviterer i forsommeren til fest i gaden, hvor der vil være sjove aktiviteter for børn og voksne. Der bliver maskebal, byvandringer og masser af sjove oplevelser med fokus på det historiske. Programmet bliver offentliggjort i april måned.

Du kan opleve Historisk festival den 27. 6-3.7.