Foto: Jacob Vind

Få en på opleveren

Kunsten og kulturen blomstrer hele året rundt i Sorø Kommune og byder på oplevelser, der sætter alle sanser i spil. Bliv inspireret og sæt et stort kryds kalenderen, så du husker at kigge forbi til de mange spændende oplevelser.

Kyndelmisse Lysfest
Forestil dig hvordan Sorø på en mørk og trist vinterdag bliver forvandlet til et magisk univers, hvor bygningerne stråler i regnbuens farver og Akademihaven funkler som i et forunderligt eventyr. Det lyder ganske enkelt fortryllende. Ikke desto mindre er det, hvad du kan opleve, hvis du gæster Sorø, når der er Kyndelmisse lysfest sidst i januar måned. Her bliver hele bymidten oplyst i smukke lysinstallationer og gæsterne bliver inviteret ind bag kulisserne hos kulturinstitutioner, foreninger og andre, som har fundet på spændende aktiviteter i lysest tegn.

Holberg under åben himmel
Er du mere til oplevelser under åben himmel, når temperaturen har sneget sig lidt højere op, inviterer Holberg Teatret hvert år til en forestilling i Akademihaven, hvor de tager Holbergs teaterstykker under kærlig behandling. Her er lagt op til et godt grin og løjerligheder i Holbergs ånd.

Klassiske biler
Grundlovsdag den 5. juni rimer på fars dag, og derfor inviterer Museum Vestsjælland og samarbejdspartnere hvert år til Klassisk Køredag, hvor hele bymidten i Sorø bliver fyldt med tusindvis af veteranbiler. Der er lagt op til en hyggelig dag med festlige indslag, gymnastikopvisning og boder.

Musikalske oplevelser
I løbet af året er der mange musikalske oplevelser i hele kommunen. Læs om vores spillesteder og musikalske events under Masser af musik Her kan du læse mere om Sorø Jazzfestival, Klassisk i Sorø, Ruds Vedby Borgspil og meget mere.

Teaterforestillinger
Hver sommer inviterer Sorø Teater indenfor til en forestilling, som de har øvet gennem vinteren. Kig forbi deres hjemmeside og se hvad de har på programmet.

Aktuelt
Der er masser af andre sjove begivenheder og arrangementer i løbet af året. Hvis du vil se de aktuelle begivenheder her og nu, kan du med fordel kigge forbi begivenhedskalenderen.