Kalder alle vandhunde…

Har du lyst til at dyppe tæerne – eller vil du hellere ud med snøren….? Så tag på tur til, i eller på de livgivende vandoaser i Sorø Kommune…

Skjolden
En meget populær og fin lille badestrand ved Sorø Sø som flittigt bruges af både lokale og gæster. Stranden er ideel for børn og soppende pga det lave vand. Sorø Sø har gennem en årrække fået tildelt Det Blå Flag, men får nu mere end det.
Både Skjolden og stranden ved Parnas på den anden side af Sorø Sø, har nu som 2 ud af 14 steder på landsplan, fået tildelt det såkaldte ”Badepunkt”. “Badepunkt” er en ny nordisk mærkningsordning for særligt naturskønne badesteder, som Sorø kommune har ansøgt om – og fået tildelt.

Søbadet ved Parnas
Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her findes en kombineret bade- & anløbsbro til Sorøs charmerende turbåd – Lille Claus.
Ved Søbadet er der lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen endnu mere behagelig.
Vandkvaliteten i Sorø Sø er høj – og søen har gennem en årrække fået tildelt det blå flag.
Ved Parnas finder I også en huleby til ungerne, søde klappedyr – og Restaurant Parnashuset.  hvor I bl.a. kan købe sandwich, is samt kolde & varme drikke til at tage med ud i parken. Mere info, åbningstider og menukort på Parnas.dk

Badebroen ved Sorø Camping
Sorø Camping har fået en aftale med Stiftelsen Sorø Akademi, som ejer Pedersborg Sø – og kan derfor tilbyde en frisk dukkert i Pedersborg Sø. Badebroen ligger ved Sorø Camping – men er til fri afbenyttelse for alle vandhunde.

Frederikskilde Strand
En fin lille badestrand ved Tystrup Sø. Stien fra P-pladsen ved Kongskilde Naturcenter til badebroen på stranden ved Frederikskilde Skov er egnet for kørestole.
På stranden ved Frederikskilde Skov er der i øvrigt grillpladser, som kan benyttes frit.

Ruds Vedby Friluftsbad
Det grønne friluftsbad i Ruds Vedby, er det første af sin slags i Danmark.
Det bliver renset ved hjælp af mikrobiologiske filtre – og for dem der ikke er så glade for havet, søer eller en svømmehal, så er Friluftsbadet et sted midt i mellem.

Fiskekort.
Det er tilladt at fiske i alle tre søer – med gyldigt fiskekort fra Sorø Lystfiskerforening. Dags- og Ugekort til alle tre søer kan købes på Sorø Bykontor.
Yderligere oplysninger kan du få hos Sorø Lystfiskerforening.

Put ’n Take – Sorø Fiskepark
Put & Take sø i skønne omgivelser.
Perfekt for både lystfiskeren og som en dejlig aktivitet for hele familien.

Lille Claus
Nyd Sorø Sø fra vandsiden ombord på vores charmerede turbåd ”Lille Claus” og hør om de forskellige steder båden passerer. Du er velkommen til at tage din madpakke med ombord. Kolde drikkevarer kan købes ombord.

Susåen
Vi kan også anbefale en vidunderlig naturoplevelse for hele familien –  hvor I kommer helt tæt på Susåen. I et par timer – en dag – eller en uge…. .
Se mere på Broby Kanoudlejning

Se også